Jeugd & jongeren

 

 

 

Tijdens de zondagse vieringen is er kindernevendienst voor de kinderen tot ongeveer 12 jaar. In ’t Anker krijgen zij op een voor hun begrijpelijke manier uitleg over het geloof.


Vier keer per jaar zijn speciale gezinsvieringen in de kerk: op Palmpasen, tegen het einde van het schooljaar, in de herfst en op Kerstavond.


Het Gastouderproject Ilpendam (GOPI) is er voor jongeren vanaf 11 jaar. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen. Elke groep heeft gemiddeld 1 keer in de maand een avond met een bepaald thema, bijvoorbeeld Diaconie (zorgen voor anderen). Activiteiten zijn herfststukjes maken voor mensen die een ruggesteuntje of een opkikkertje nodig hebben, het vullen van een doos vol met creatieve materialen voor een tehuis in Roemenië, meehelpen met de kledinginzameling voor de Stichting Mensen in Nood, surprises maken voor de vele vrijwilligers in onze parochie, palmpasenhaantjes maken voor de palmpasenstokken van de kinderen op de Sint Sebastianusschool, twee keer per jaar de wereldwinkel organiseren in onze kerk en natuurlijk ook meedoen aan DiaconAction.


Ook doet GOPI mee aan Sirkelslag. Noord-Holland en aan het eind van het seizoen gaat GOPI altijd met z’n allen zeilen in ’t Twiske en daarna picknicken.